Actualment esteu veient 11 Grau de Maurí – Congost de Gouleyrous

11 Grau de Maurí – Congost de Gouleyrous

Aquest tram començarà en un entorn càrstic d’una zona de fractura i sollevament de les plaques tectòniques europees i hispàniques. El risc sísmic és real. Passareu a prop del priorat medieval de Molhet arruïnat per un terratrèmol l’any 1428. En resta part de la seva església romànica i els cossols d’antigues cases. Hi ha la memòria de Jaspert de Barberà, últim defensors d’un grapat de càtars a Querbús, al costat del rei Jaume en temps de conquesta de Mallorca.
La roca calcària de la regió es va formar per sedimentació al fons d’un oceà. S’ha aixecat, plegat, comprimit, escalfat pel moviment i l’oposició de les plaques tectòniques. Soluble en aigua acidificada pel diòxid de carboni, la pedra calcària, que sempre és una mica porosa, atacada per l’aigua de pluja, ha estat excavada obrint coves i valls amb el decurs de milions d’anys. Permeten que les aigües desapareguin ràpidament per infiltració i escorriment. Al fons de les valls queda un important risc d’inundació.  Trobarem algunes aigües que cauen aquí a la Font Estremera, al Verdoble i a l’Aglí, riu famós pels seus desbordaments.

Nota en una altra finestra
Veure totes les notes
Descarrega el fitxer Gpx

El mapa i la cota

[sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/011_Grau_de_Maury_-_Gorges_du_Gouleyrous-13662500-1630825611-732.gpx"]

Nivell mitjà

Distància : 17,6 km

Durada : 7 heures

Fitxa detallada

Feu clic a la icona per consultar el full detallat al web d’IGN Rando

La ruta en vídeo

Allotjament

Als pobles veïns no falten les cambres. El càmping pot ser agradable.

Sinó, confiança. Els vostres seguidors o l’organització  han tot previst.

Contactar l’oficina de turisme a Padern, Pasiols i Tuixà (Tuchan en francès)

Choisir l'étape
Triar l'etapa
Etape suivante
Etapa següent

Deixa un comentari